debstyles logo website

    

Mooij Alkmaar in Alkmaar

Categorie: grand cafe met 2 verdiepingen

Realisatie: December 2022

De opdracht:

De opdracht was om een ontwerp te maken met een beetje jungle fever en international vibes met veel groen en verrassende elementen in het oudste historische horecapand in Alkmaar.

De uitdaging zat in het idee om met heel erg veel verschillende materialen en afwerkingen te werken om het verrassende element er goed in te krijgen en om het toch een mooi geheel te laten zijn. Kleuren en textuur van stof en materialen zijn met zorg gekozen.

De vloertegel omvat kleuren die we overal terug hebben laten komen. De tegels op het keukenaanzicht zijn speciaal op vorm en kleur gemaakt.

De open -fire en ananas-grill uit London hebben een prominente plek in de keuken, zo hebben we bewust de keuken in het ontwerp aan laten sluiten bij een groot raam aan de straatkant waardoor mensen een prachtige kijk krijgen op dit spektakel van het open vuur waarmee gewerkt wordt.

De toiletgroep is een mooie belevenis, alsof je een andere wereld in loopt.

De eerste etage hebben we net zo benaderd als de begane grond, via de half rond trap kom je in een prachtige ruimte met een eigen bar en veel soorten zitjes. Alle elementen die beneden zijn gebruikt komen in een andere vorm terug op de eerste etage. Hierdoor ervaar je dit als een volwaardige ruimte.

Veel groen, organische vormen in de bar, de zitjes, de vloervlakken en in de toiletgroep maken het geheel tot een ware beleving.

Alkmaar is all day shared dining concept in een jungle fever sfeer rijker geworden.

https://mooij-alkmaar.nl