debstyles logo website

    

ID Apart Hotel - Lounge in Amsterdam Sloterdijk

Categorie: Eat in take out horeca concept

Realisatie: november 2015

De opdracht:

De opdracht was om in een leegstaande grote vergaderruimte een horecaconcept te maken met Nederlands input voor in het aparthotel, in dit hotel was nog geen horecagelegenheid aanwezig. 

Ons uitgangspunt hierbij is geweest; thuis , ver van huis

Concept

We hebben hier gekozen voor een grote eilandbar met een verhoogd werkeiland weer in het midden van de bar wat de bar scheidt in functies. Aan de ene zijde kunnen gasten lekker borrelen en aan de andere zijde is hij ontworpen voor take away.

De keuken is tegen een hele lange wand gemaakt en kan de hele dag en avond en nacht gebruikt worden met een speciaal betaalsysteem om intercontinentale gasten ook altijd te kunnen voorzien. De gedachte die centraal stond in dit ontwerp is dat iedere gast zelf als het ware door zijn eigen keuken loopt ( het thuisgevoel) De hele dag en avond worden hier vers producten aangeleverd zodat men nooit een lege keuken aantreft.  

De indeling van de ruimtes zijn gebaseerd op de flex-werktafels met grote vergader/werk plekken en kleine tafels, voor individuele of tweetallen. Daarnaast ronde tafels voor familie/ gezinnen/stelletjes en bank en lounge units om te verblijven voor de televisie of om te ontspannen.

Het concept is gebaseerd op comfort food.. Gemakkelijke en dagelijkse verse toelevering, handig verpakt.

De sfeer is eigentijds huiselijk, het voelt warm en gezellig aan door de kleuren en materialen.

Hollandse input zoals Boeren bont servies en oude tegels versus design meubels waren hier een uitgangspunt.Basis kleuren, oud-groen, doorgelopen rood, oud blauw en wit, donkergrijs voor de deur en raam kozijnen.

Het lijkt alsof het er altijd al heeft gezeten in het Aparthotel.

www.amsterdamidaparthotel.com